Fundacja Liceum im. Tadeusza Czackiego

Władze fundacji

ZARZĄD FUNDACJI

Prezes Zarządu   Paweł Cupriak

Na co dzień jestem partnerem zarządzającym w kancelarii notarialnej  Paweł Cupriak, Marcin Łaski i Partnerzy, Notariusze, Spółka Partnerska w Warszawie. Do pracy w Fundacji nakłonił mnie mój przyjaciel Marcin Królak, który potrafił zaszczepić mi bakcyla pracy społecznej.

Wiceprezes Zarządu   Krzysztof Skrabek

Jestem absolwentem XXVII LO im. Tadeusza Czackiego w Warszawie. Od kilkunastu lat aktywnie uczestniczę z potrzeby serca w działaniach Fundacji Liceum im. Tadeusza Czackiego w Warszawie wspierając młodzież szkoły swymi pomysłami, wiedzą i dbałością o wysoki poziom nauczania i niepowtarzalną atmosferę panującą w coraz liczniejszej rodzinie ,,Czackiewiczów" .

Członek Zarządu   Teresa Elmerych Kuran

Jestem związana z Czackim od 1980 roku: w latach 1987-2011 jako dyrektor, a wcześniej zastępca dyrektora Stanisława Czubatego. W  Fundacji działam od początku jej istnienia do chwili obecnej. To przyjemność robić coś pożytecznego i ważnego dla Społeczności Czackiego  ze wspaniałymi ludźmi, którzy nie tylko są przyjaciółmi Szkoły, ale również moimi. Aktualnie poza zajmowaniem się Fundacją, rozpieszczam 10 miesięcznego wnuka i opiekuję się jego rówieśnicą - czworonożną Figą.

Członek Zarządu   Anna Koszycka

RADA FUNDATORÓW

Członek Rady   Alicja Cytowicz Urban

Zasiada w Radzie Fundatorów Fundacji od kilkunastu lat, była jedną z inicjatorek powstania fundacji w Czackim.
Przez 36 lat pracowała w Liceum im. Tadeusza Czackiego jako nauczycielka fizyki, jednocześnie przez 10 lat pełniła funkcję vice dyrektora szkoły.
Wielka orędowniczka festiwalu teatralnego, wieloletnia jego opiekunka.
Uwielbiana przez uczniów Czackiego!

Członek Rady   Ewa Samojlik

Na codzień pełnię funkcję Dyrektora Generalnego Pijarskiego Przedszkola w Warszawie. Kiedy moja córka rozpoczęła edukację w Czackim ja zaangażowałam się w pracę społeczną na rzecz społeczności Czackiego poprzez zasilenie szeregów Fundacji. Moja córka ukończyła Liceum, kończy już studia a ja nie zamierzam rozstawać się z Fundacją, poznałam tu wielu wspaniałych ludzi, którzy są dla mnie inspiracją i cenię sobie każde z nimi spotkanie. Młodzi Czackiewicze ujmują mnie nienaganną kulturą osobistą i swoim zaangażowaniem nie tylko w naukę ale w wiele pozalekcyjnych i pozaszkolnych projektów. Takich ludzi po prostu chce się wspierać. Jestem typem społecznika i staram się być wszędzie tam gdzie mogę w czymś bezinteresownie pomóc, coś skoordynować coś zorganizować. To jest to co w moim życiu lubię robić najbardziej.

Członek Rady   Stefan Lis

Emerytowany pracownik Politechniki Warszawskiej, związany od 50 lat z dydaktyką Wydziału Inżynierii Chemicznej. Z Fundacją Liceum im. Tadeusza Czackiego współpracuje od 2002 roku, za sprawą syna, który uczęszczał do tej szkoły, do klasy o profilu biologiczno chemicznym. Na początku pracował jako członek Komisji Rewizyjnej a od 2006 roku zasiada w Radzie Fundatorów. Powtarza, że cele fundacji są mu niezwykle bliskie a uczestnictwo w pracach fundacji dodaje mu chęci do życia.

Członek Rady   Marcin Królak

Radca Prawny, Absolwent Wydziału Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego. Na co dzień prowadzę praktykę prawniczą w zakresie prawa cywilnego i europejskiego oraz współdziałam z organizacjami społecznymi zajmującymi się prawami człowieka. Uczęszczałem do Liceum Czackiego w latach 1979 – 1982. Działam
w Fundacji Liceum im. Tadeusza Czackiego, gdyż jestem przekonany, że nie  ma lepszej formy pracy społecznej na rzecz Szkoły i Środowiska, z którym jestem bardzo związany.

KOMISJA REWIZYJNA

Przewodnicząca    Agnieszka Jackowska

Wraz z mężem Janem wychowuję 6 córek - w tym trzy są absolwentkami Liceum im T. Czackiego, tym samym kontynuowały tradycję rodzinną, ponieważ dziadek Jerzy Jackowski ukończył sławne Liceum Krzemienieckie,
W izbie pamięci jest wyeksponowane jego świadectwo maturalne. Jestem etykiem i pedagogiem zajmuję się nauczaniem, doradztwem rodzinnym , wykładami i czasami piszę artykuły na tematy etyczno-wychowawcze. Pracuję dla Fundacji, ponieważ zależy mi na wspieraniu młodych ludzi w rozwijaniu ich talentów, ponieważ Liceum z  względów jest drogie mojemu sercu i pragnę,aby siła poprzednich pokoleń uczniów, absolwentów
i profesorów Liceum była przekazywana zgodnie z dawną tradycją tym wszystkim, którzy uczyć się będą
w murach naszej szkoły.

Członek  Komisji   Bogumiła Jankiewicz

POZOSTALI CZŁONKOWIE FUNDACJI

Członek Fundacji   Krzysztof Białowolski

Absolwent Politechniki Warszawskiej (wydział MEiL). Prowadzę firmę zajmującą się doradztwem gospodarczym. W latach 1982 – 1986 byłem nauczycielem fizyki w LO im. T. Czackiego. Współpracuję z Fundacją LO im T. Czackiego, ponieważ chciałbym, aby tak wspaniałej Szkole pomóc w zdobywaniu dodatkowych środków finansowych.

Członek Fundacji   Andrzej Tereszczuk

Lat 63. Od 20 lat zawodowo jestem związany z rynkiem ubezpieczeniowym a także sektorem bankowym. Obecnie w ramach mojej firmy zajmuje się zabezpieczaniem spłaty kredytów. Prywatnie interesuję się fotografią, a także od kilku lat inwestycjami giełdowymi którym poświęcam większość mojego czasu. Z  XXVII LO im. Tadeusza Czackiego związany jestem poprzez syna Franka ucznia kl. I B. Równolegle z pracą zawodową angażowałem i angażuję się w działalność różnych organizacji biznesowych oraz fundacji,  dlatego  moja obecność  w fundacji  LO im. Tadeusza Czackiego  jest podyktowana chęcią  wsparcia szkoły i  uczniów na etapie wchodzenia w dorosłość.

Członek Fundacji Maciej Krupa

Jestem absolwentem SGH, prowadzę niewielką firmę doradztwa finansowego. W Czackim mam dwójkę dzieci, są zakochani w tej szkole. Ewa Samojlik, którą znam od lat, przekonała mnie, że warto dla nich coś zrobić - najlepiej poprzez wspieranie Fundacji Czackiego.